Uczestnicy konferencji dowiedzą się, czym jest dieta bezglutenowa i dlaczego niektórzy ludzie muszą jej przestrzegać przez całe życie, jak przygotować menu bez glutenu i jak przewlekła choroba dziecka wpływa na życie rodziny.
Będzie można też spróbować potraw bezglutenowych przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych realizujących projekt Odżywiam się zdrowo, gdy wiem, co jem. Organizowane są również warsztaty kulinarne dla kucharzy z aktualną książeczką zdrowia (konieczne wcześniejsze zgłoszenie).
Konferencja odbędzie się w sobotę, 26 listopada w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku przy ul. Knyszyńskiej 12 (godz. 10-14). Adresowana jest do dyrektorów szkół, przedszkoli, internatów oraz kucharzy tych placówek, a także osób na diecie bezglutenowej, pedagogów, osób zajmujących się gastronomią. Wstęp wolny.
Więcej informacji
tutaj.