Kultura i Rozrywka

Wróć

Wegańskie burgery i nie tylko. Warsztaty kulinarne

2016-04-20 15:40:40
Marta Dymek, znana jaka Jadłonomia, poprowadzi warsztaty w Atutach. Odbędą się one w najbliższą sobotę (23.04).
materiały organizatora
Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w Magazynie Smak, Kukbuku, Kuchni, Świecie Win, Ricie Baum oraz magazynie Vege. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 r. w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN oraz prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne. 18 października 2015 r. na antenie Kuchni+ wystartował jej pierwszy autorski program telewizyjny Zielona rewolucja Marty Dymek.

Marta Dymek poprowadzi warsztaty w białostockich Atutach. Tym razem uczestnicy przygotują wegańskie burgery - nie tylko dla wegan. Upieką też bułeczki dyniowe, kotleciki ze słodkich buraków, soczewicy, pożywnej ciecierzycy i batatów, a także przygotują specjalne sosy. Na deser będzie czekoladowy pudding z awokado. Uwieńczeniem warsztatów będzie roślinna uczta. Początek o godz. 16.00.

Szczegóły: Warsztaty kulinarne - wegańskie burgery z Jadłonomią
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl