Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w Magazynie Smak, Kukbuku, Kuchni, Świecie Win, Ricie Baum oraz magazynie Vege. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 r. w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN oraz prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne. 18 października 2015 r. na antenie Kuchni+ wystartował jej pierwszy autorski program telewizyjny Zielona rewolucja Marty Dymek.
Marta Dymek poprowadzi warsztaty w białostockich Atutach. Tym razem uczestnicy przygotują wegańskie burgery - nie tylko dla wegan. Upieką też bułeczki dyniowe, kotleciki ze słodkich buraków, soczewicy, pożywnej ciecierzycy i batatów, a także przygotują specjalne sosy. Na deser będzie czekoladowy pudding z awokado. Uwieńczeniem warsztatów będzie roślinna uczta. Początek o godz. 16.00.
Szczegóły:
Warsztaty kulinarne - wegańskie burgery z Jadłonomią