Biznes

Wróć

Tajemnica pysznych ciast i aromatycznej kawy

2014-12-23 00:00:00
Zbliżają się święta. Każdy z nas stara się zapewnić w swoim domu stół pełen smakołyków. Co zrobić, jeśli nie mamy czasu na pieczenie ciast, bądź najzwyczajniej w świecie nie potrafimy tego robić?
Jeśli pieczenie ciast nie jest naszą mocną stroną, warto udać się po słodkie smakołyki do cukierni. Czym należy się sugerować kupując łakocie? Ceny ciast są różne, pamiętajmy jednak, że zazwyczaj to za nimi stoi jakość produktu. Kupowane ciasta powinny być pieczone przede wszystkim przez fachowców, którzy używają tylko naturalnych produktów.

- Genezą naszej działalności jest pasja i włożone w to serce. Cukiernia Sowa to trzy pokolenia mistrzów cukiernictwa. Za atut należy uznać, iż nie jest to produkcja masowa. Każde ciasto jest wykonywane ręcznie z naturalnych składników, bez użycia półproduktów. Dzięki temu uzyskujemy unikalny smak naszych wypieków – mówi przedstawiciel Cukierni Sowa.

W cukiernictwie priorytetem musi być świeżość

Nie ma chyba nic gorszego niż poczęstować swoich gości nieświeżym ciastem. Dlatego warto wybierać pewne cukiernie, które w swojej ofercie zawsze mają produkty świeże i najwyższej jakości.

- Dbamy o codzienne dostawy ciast. Cała nasza cukiernia nie uznaje kompromisów i półśrodków. Wszystko musi być najwyższej jakości. Tylko zadowolony klient chętnie do nas wróci – mówią przedstawiciele Cukierni Sowa. – Mamy również własną mieszankę czekolady, oznacza to, iż bazujemy na mieszance, która jest przygotowywana tylko i wyłącznie dla nas – dodają.

Cukiernia Sowa – nowość na białostockim rynku cukierniczym

W całej Polsce istnieje już ponad 150 cukierni Adama Sowy. Od trzech miesięcy mamy taką także w Białymstoku. I nie należy w żaden sposób kojarzyć tego nazwiska z warszawskim restauratorem od podsłuchów. Adam Sowa jest bydgoskim cukiernikiem, który zasłynął z pysznych ciast i pralin, które pokochali Polacy.

- Wisienką na torcie bez wątpienia są praliny naszej produkcji. Wykonywane są oczywiście ręcznie. Produkt ten, naszego autorstwa, jest już znany w całej Europie, a jego jakość jest wyróżniana na międzynarodowych konkursach.

Jak powstała jedna z wiodących polskich cukierni? Być może była to kwestia szczęścia i przypadku, jednak kluczem do sukcesu jest niewątpliwie smak i jakość oferowanych słodkości. Gdyby nie to, nie byłoby mowy o podbijaniu cukierniczego rynku.

W cukierni dostępna jest również kawa. W nią także pracownicy wkładają wiele serca – cukiernia posiada własną palarnię kawy, by być pewnym, że klientom proponowany jest prawdziwy luksus w filiżance.

Cukiernia Sowa znajduje się w Centrum Handlowym Auchan na ul. Hetmańskiej 16 w Białymstoku. Zapraszamy, bo naprawdę warto.

[ARTYKUŁ SPONSOROWANY]
Justyna Kozicka
justyna.k@bialystokonline.pl