Kultura i Rozrywka

Wróć

Spróbuj najlepszych potraw, czyli Wielkie Białostockie Śledzikowanie

2013-09-26 00:00:00
Konkursy kulinarne z nagrodami, warsztaty, występy - a wszystko ze śledziem w roli głównej. Czas na III edycję Wielkiego Białostockiego Śledzikowania.
sxc.hu
Uczestnicy imprezy przygotują potrawy ze śledzia. Jury przyzna nagrody biorąc pod uwagę smak potrawy, ekspozycję, związek potrawy z kulturą kulinarną Białegostoku. Dań będzie można skosztować.

W programie niedzielnej imprezy w Folwarku Nadawki również warsztaty kulinarne, konkurs plastyczny dla dzieci, a także występ zespołu artystycznego. Nie zabraknie gawęd Andrzeja Lechowskiego i Andrzeja Fiedoruka.

Swoją obecnością Święto Śledzia zaszczycą: Hanna Szymanderska, dziennikarka, autorka książek kucharskich oraz prezes Polskiej Akademii Smaku - Jan Babczyszyn.

Więcej: Święto Śledzia
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl