Kultura i Rozrywka

Wróć

Sezon na bimber czas zacząć. Wielkie pędzenie w skansenie

2013-07-06 00:00:00
Będzie można zobaczyć, jak działa leśna bimbrownia oraz obejrzeć pokazy wypieku sękacza i wędzenia mięsa. Nie zabraknie także kiermaszu rękodzieła ludowego. Wszystkie atrakcje podczas imprezy Smaki Podlasia jutro w skansenie.
Anna Dycha
Regionalne potrawy, ludowe rękodzieło, konkurs na Najlepszą potrawę podlaską - wszyscy, którzy zjawią się w Białostockim Muzeum Wsi w godz. 11-17 będą mieli szansę poznać bogactwo tradycyjnej kuchni.

Dodatkowymi atrakcjami kulinarnymi będą: rozruch leśnej bimbrowni, pokaz tłoczenia oleju lnianego w zabytkowej prasie, pokaz wypieku sękacza metodami tradycyjnymi oraz pokaz wędzenia mięsa.

Wrażenia muzyczne zapewnią zespoły folklorystyczne oraz Kabaret Seniorów Szpilka. Wstęp wolny.

Szczegóły: Smaki Podlasia
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl