Kultura i Rozrywka

Wróć

Poznaj historię i recepturę serka wiejskiego

2010-11-19 00:00:00
Serek wiejski będzie bohaterem dzisiejszego spotkania w Skansenie Kurpiowskim w Nowogrodzie.
materiały organizatora
Kolejne już spotkanie w Salonie pod Gontem zatytułowane jest Wielkomiejski serek wiejski. Piątnica - między tradycją i nowoczesnością. Goście Salonu - Danuta Kulawczyk oraz Henryk Pogorzelski, eksperci z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piątnicy, opowiedzą o tym, jak powstawał najpopularniejszy produkt Piątnicy oraz czemu zawdzięcza swój ogólnopolski sukces. Uczestnicy spotkania będą mogli także dowiedzieć się, jak mleczarnia w Piątnicy z tradycyjnego zakładu przekształciła się w nowoczesną firmę o kluczowym znaczeniu dla rozwoju regionu.

Spotkania w Salonie pod Gontem organizowane  są już od ponad czterech lat. Uczestnicy comiesięcznych spotkań rozmawiają o tradycjach regionu, kulturze, dalekich podróżach, biorą także udział w licznych wykładach o tematyce psychologicznej i społecznej.

Początek spotkania o godz. 18. Wstęp wolny.
andy