Kwestia czasu to noeobistro z autorskim menu Anny Żebrowskiej i jej zespołu. Inspiracją do jego stworzenia było bogactwo natury, świadomość, że dobre jedzenie wymaga uwagi i najwyższego szacunku do produktu. W menu nie zabraknie dań, które pełnymi garściami czerpie z lokalnych zasobów przyrody, przygotowywanych nieśpiesznie po to, by w pełni wydobyć smaki drzemiące w podlaskich super produktach. Szefowa kuchni zaprasza np. na dzikiego kartacza - z dziczyzną, wędzonymi warzywami i okrasą ze słoniny z dzika.
Będzie to kuchnia, w której nie doświadczycie chemii, gotowych mieszanek przypraw, sztucznych dodatków. Zamiast zimowego pomidora bez smaku - kiszone warzywa, tak jak robiły to nasze babcie. Zespół pomyślał też o wegetarianach i weganach, przygotowując dla nich specjalną zieloną kartę.
Kto odwiedzi Kwestię, może liczyć na kulinarne podróże w czasie. W sentymentalnej kuchni Kwestii ważne będą smaki, o których trochę już zapomnieliśmy.
- Chcieliśmy stworzyć miejsce, do którego sami chętnie byśmy poszli - ma być przyjaźnie, z luźną atmosferą, gościnnie - na każdego czekać będzie przekąska na dzień dobry i woda w karafce - zapowiadają właściciele.
Całość dopełnią świadomie dobrane do menu wina, duży wybór piw rzemieślniczych i kawa z lokalnej palarni specjalnie przygotowana dla Kwestii. Lokal będzie też gospodarzem wydarzeń artystycznych.
Na gości czeka również jedna wizualna niespodzianka - nowy symbol lokalu. Ale tego obiecaliśmy jeszcze nie zdradzać..
Rezerwacja stolików na weekend: 537004382. Więcej informacji dostępnych jest na
profilu facebookowym lokalu.