Biznes

Wróć

Nowy kebab w Białymstoku. Na otwarciu zjawiły się tłumy

2025-05-29 09:30:02
Miłośnicy kebabów mają powód do radości. Na białostockiej mapie gastronomicznej pojawił się nowy punkt, gdzie można zjeść to popularne danie. W dniu otwarcia zjawiły się prawdziwe tłumy.
pixabay.com
W środę (27 maja) w Białymstoku przy ul. Raginisa 22 otworzył się Piri-Piri Express. Tego dnia klienci mogli kupić wszystkie kebaby za połowę ceny i z pewnością to sprawiło, że pod przyczepą gastronomiczną ustawiła się gigantyczna kolejka.

Dzieje się! Dziękujemy za wasze liczne odwiedziny i pozdrawiamy serdecznie! – napisali w mediach społecznościowych właściciele punktu, pokazując, ile osób zjawiło się, by sprawdzić, co serwuje nowy punkt gastro w naszym mieście.

Piri Piri istnieje od ponad 10 lat

Pierwszy lokal Piri Piri powstał w 2014 roku w Lublinie. Od początku przyciągał swoich klientów własnym, kraftowym mięsem kebabowym, które cieszyło się dużym uznaniem konsumentów.

Co oznacza mięso kraftowe? Ręcznie formowane, bez domieszek, bez wypełniaczy, z naszą autorską mieszanką przypraw. Przez te lata ciągle udoskonaliliśmy nasze przepisy na mięso, sosy oraz pieczywo – czytamy na stronie marki.

Dwa rodzaje Franczyzy: Piri-Piri i Piri-Piri Express

Piri-Piri oferuje dwa rodzaje franczyzy dla tych, którzy chcieliby serwować kraftowe burgery i na tym zarabiać.

Przywiązujemy ogromną wagę do autentycznego smaku i wyjątkowego doświadczenia. Pozwól nam Cię nauczyć, co oznacza prawdziwe mięso kraftowe! W Piri Piri Kebab wiemy, że doskonały kebab zależy od najlepszych składników. Dlatego nasze mięso jest starannie wyselekcjonowane i pieczone na otwartym ogniu, aby zachować jego autentyczny smak. To jest prawdziwa sztuka! (…) Dzięki naszej franczyzie możemy dostarczyć smakowe uniesienia do różnych zakątków Polski  – czytamy na stronie marki, która zachęca do współpracy.
JK
24@bialystokonline.pl