Przez kilka listopadowych weekendów restauracje z Białostockiego Szlaku Kulinarnego będą zapraszały na bezpłatne warsztaty z przygotowywania regionalnych przysmaków.
W najbliższą sobotę (6.11) wszystkich chętnych, zarówno dzieci, jak i dorosłych, czeka lepienie pierogów w knajpie Paleta Smaków. Natomiast w restauracji Arsenał, będzie można wziąć udział w śledziobraniu, czyli poznać moc sposobów na przyrządzenie tej szczególnie białostockiej ryby.
Z kolei w niedzielę (7.11) w Folwarku Nadawki odbędzie się wspólne pieczenie ciasteczek, na które zapraszane są zwłaszcza dzieci. Ponadto lokal przez cały listopad funduje 20-procentowe zniżki na dania regionalne.
Wszystkie warsztaty są bezpłatne. Szczegóły uczestnictwa w tej sympatycznej zabawie i harmonogram można poznać tutaj:
Białostocki szlak kulinarny - warsztaty
oraz na
http://bialostockiszlakkulinarny.pl/
Warsztatom patronuje BiałystokOnline.
E.S.