Warsztaty kulinarne poprowadzi Anush Antonyan - rodowita Ormianka, która miała własną restaurację w Białymstoku. Będzie można poznać kuchnię i kulturę Armenii. Wszystko to w miłej, pełnej zapachów atmosferze.
Kuchnia potrafi być magiczna, łączy pokolenia, mówi się wręcz, że przez żołądek do serca. Potrawy gotowane wspólnie karmią nie tylko ciało, ale są też strawą dla ducha.
Organizatorem warsztatów jest Stowarzyszenie Zrównoważonego Rozwoju Podlasia.
Będzie można przygotować ormiańskie specjały wraz z Anush, która opowie o składnikach oraz potrawach z późniejszą degustacją, oczywiście w towarzystwie wina z dalekiego Kaukazu na lepsze trawienie.
Pomaganie przez smakowanie odbędzie się w sobotę (13.08), o godz. 12:00 w Sali Bankietowej w Spodkach, przy ul. Rocha 14.
Koszt warsztatów to 27 zł (na produkty spożywcze), dodatkowo będzie można wpłacić anonimowy datek na rzecz Ukrainy.
Zapisy, kontakt i szczegóły wydarzenia.