Wiosenna edycja Restaurant Week potrwa niemal trzy tygodnie (9-27.06) i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów.
Tegoroczna odsłona ogólnopolskiej akcji odbywać się będzie pod hasłem: IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji. Będzie to wielkie święto kulinarne z potrawami od cenionych szefów kuchni, którzy przygotują swoje popisowe dania. Restaurant Week to możliwość spróbowania wyjątkowych dań, jak również wsparcia polskich restauratorów.
Festiwal odbywa się w 100% w duchu #RespectFood i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji w pigułce - tak, aby goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.
W stałej cenie (59zł) możecie zjeść trzydaniowy obiad, przygotowany przez najlepszych kucharzy. Obejmuje on przystawkę, danie główne oraz deser. Określacie także, czy potrawy mają być mięsne czy bezmięsne.
Festiwal obejmuje lokale w całej Polsce. Także białostockie i okoliczne restauracje włączają się w tę akcję. Są to: Cechowa, Cristal Restaurant & Bar, Dwór Czarneckiego, Kwestia Czasu, Oranżeria w Hotelu Branicki, Po Pierwsze, Savoy w Hotelu Aristo, Świętojańska 21 oraz Zamek w Tykocinie.
Rezerwacje w wybranych restauracjach już ruszyły. Nie zwlekajcie, jeśli chcecie skorzystać z tej wyjątkowej okazji.
INFORMACJE O ZAPISACH