Kultura i Rozrywka

Wróć

Jesienna edycja Restaurant Week w regionie. Co dobrego w menu?

2023-10-09 14:27:55
Jesienna edycja festiwalu Restaurant Week rozpoczęła się 4 października i potrwa do 12 listopada. Podlaskie restauracje przygotowały atrakcyjne sezonowe propozycje.
Pixabay.com
Food Smells Good! Tak brzmi hasło jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week. Jest to cykliczna inicjatywa kulinarna przeznaczona skierowana do fanów dobrej kuchni. Restauracje biorące udział w festiwalu przygotowały specjalne, rozbudzające zmysły kompozycje trzydaniowego menu. Specjały te dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł.

Jesienna odsłona Restaurant Week [MENU]

W festiwalowych daniach znajdziemy to wszystko, co kojarzy nam się z jesienią. Nie zabraknie grzybów, jesiennych warzyw i aromatycznych, rozgrzewających przypraw. Restauracje przygotowały też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.

Koku Sushi Antoniuk zaprasza do spróbowania limonkowego tatara z krewetek i awokado, californii z bakłażanem w panko i tatarem z boczniaków w oliwie truflowej lub californii z pieczoną papryką i opalanym łososiem w glazurze miso.

W lokalu Ramen Julek w Białymstoku spróbujemy w ramach festiwalu między innymi ramenu carbonara w wersji wege lub mięsnej.

Kolejna restauracja, która przygotowała festiwalowe menu to Farina Bistro. Skosztujemy tu między innymi: risotta Funghi podanego na maślanym sosie parmezanowym oraz piccaty wieprzowej podanej na polencie z grillowaną cukinią.

Które restauracje w regionie biorą udział w festiwalu?

W jesiennej edycji Restaurant Week startuje aż 15 restauracji z Białegostoku i okolic:

- Monte Carlo w Hotelu Royal;
- Ramen Julek;
- Eatally Tutto Italiano Vero;
- Farina Bistro ;
- Jedzenie i Picie;
- Bona Me w Hotelu Mercure;
- Hampton by Hilton Białystok;
- Talerz Smaku;
- Koku Sushi Antoniuk;
- Osteria Wino i Smak;
- Regiment;
- Oranżeria w Hotelu Branicki;
- Zamek w Tykocinie;
- Tokaj;
- Lipcowy Ogród.

Festiwalowych specjałów możemy skosztować do 12 listopada. Rezerwacji można dokonać na STRONIE INTERNETOWEJ.
Zofia Kondraciuk
24@bialystokonline.pl