Food Smells Good! Tak brzmi hasło jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week. Jest to cykliczna inicjatywa kulinarna przeznaczona skierowana do fanów dobrej kuchni. Restauracje biorące udział w festiwalu przygotowały specjalne, rozbudzające zmysły kompozycje trzydaniowego menu. Specjały te dostępne są w
festiwalowej cenie od 69 zł.
Jesienna odsłona Restaurant Week [MENU]
W festiwalowych daniach znajdziemy to wszystko, co kojarzy nam się z jesienią. Nie zabraknie grzybów, jesiennych warzyw i aromatycznych, rozgrzewających przypraw. Restauracje przygotowały też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.
Koku Sushi Antoniuk zaprasza do spróbowania limonkowego tatara z krewetek i awokado, californii z bakłażanem w panko i tatarem z boczniaków w oliwie truflowej lub californii z pieczoną papryką i opalanym łososiem w glazurze miso.
W lokalu
Ramen Julek w Białymstoku spróbujemy w ramach festiwalu między innymi ramenu carbonara w wersji wege lub mięsnej.
Kolejna restauracja, która przygotowała festiwalowe menu to
Farina Bistro. Skosztujemy tu między innymi: risotta Funghi podanego na maślanym sosie parmezanowym oraz piccaty wieprzowej podanej na polencie z grillowaną cukinią.
Które restauracje w regionie biorą udział w festiwalu?
W jesiennej edycji Restaurant Week startuje aż 15 restauracji z Białegostoku i okolic:
- Monte Carlo w Hotelu Royal;
- Ramen Julek;
- Eatally Tutto Italiano Vero;
- Farina Bistro ;
- Jedzenie i Picie;
- Bona Me w Hotelu Mercure;
- Hampton by Hilton Białystok;
- Talerz Smaku;
- Koku Sushi Antoniuk;
- Osteria Wino i Smak;
- Regiment;
- Oranżeria w Hotelu Branicki;
- Zamek w Tykocinie;
- Tokaj;
- Lipcowy Ogród.
Festiwalowych specjałów możemy skosztować do 12 listopada. Rezerwacji można dokonać na
STRONIE INTERNETOWEJ.