Kultura i Rozrywka

Wróć

Białostocka restauracja znalazła się w prestiżowym przewodniku

2016-12-01 13:52:22
Restauracja Forma znalazła się w Żółtym Przewodniku Gault&Millau. To prestiżowa publikacja wyróżniająca najlepsze restauracje, hotele i produkty w Polsce.
materiały prasowe
Szef kuchni restauracji Forma Jacek Pietrzak uczestniczył w gali słynnego Żółtego Przewodnika po najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce: Gault&Millau Polska 2017. Przewodnik powstał ponad 50 lat temu we Francji i jest uznawany za jeden z najbardziej prestiżowych i obiektywnych informatorów o najlepszych restauracjach, hotelach i produktach. W jego polskiej edycji znalazło się ponad 600 adresów dla miłośników dobrego smaku. Najlepsze restauracje są wyróżniane w przewodniku kucharskimi czapkami Q. Ich liczba wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.

- Umieszczenie naszej restauracji w tym prestiżowym wydawnictwie to dowód najwyższego uznania dla naszej codziennej pracy - mówi Dominika Czarnecka, manager lokalu. - Jesteśmy bardzo dumni i szczęśliwi. Od początku istnienia Restauracja Forma stawiała na wysoką jakość potraw i obsługi, więc tym bardziej cieszy, że została ona dostrzeżona przez niezależnych ekspertów i potwierdzona wpisem do Żółtego Przewodnika Gault&Millau - dodaje.

Mieszcząca się w gmachu Opery i Filharmonii Podlaskiej restauracja Forma specjalizuje się w daniach kuchni polskiej i europejskiej, których składniki zmieniają się w zależności od pory roku. Serwowane w lokalu potrawy są autorskimi kompozycjami kucharzy, inspirowanymi aktualnymi trendami kulinarnymi. Oferta restauracji i panująca w niej atmosfera wpisuje się w trend slow food, co również zostało docenione przez autorów przewodnika. W lokalu można zjeść business lunch, kameralny obiad czy spotkać się na kawę z przyjaciółmi. Z myślą o dzieciach powstał kącik zabaw. W Formie organizowane są również bankiety i imprezy firmowe oraz pokazy mody.
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl