Spotkanie poprowadzi Joanna Kozłowska - dziennikarka, specjalista public relations, blogerka, a przede wszystkim pasjonatka gotowania. Od ponad dwóch lat prowadzi bloga Na Cztery Widelce i klub kolacyjny o tej samej nazwie, w ramach którego organizuje najróżniejsze eventy kulinarne. Jest laureatką wielu konkursów dedykowanych kucharzom amatorom. Pisze felietony i prowadzi autorskie warsztaty.
Uczestnicy warsztatów poznają rewelacyjne produkty z Podlasia, m.in. swojskie sery korycińskie i ogórki kiszone z Kruszewa. Nauczą się klasycznego przepisu na niezastąpioną babkę ziemniaczaną oraz ciekawego sposobu podania sękacza - ciasta bardzo popularnego na Suwalszczyźnie.
Zapisy na zajęcia przyjmuje Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna. Termin upływa 4 maja, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń. Warsztaty odbędą się 7 maja w Studiu Kulinarnym Atuty.
Szczegóły:
Warsztaty kulinarne - Podlaskie smaki