- RestaurantWeek inspiruje setki tysięcy foodies do eksploracji nowych smaków i miejsc, promując kulturę restauracyjną w Polsce – podkreśla Dyrektor Marketingu Restaurant Club Paulina Piwko.
Festiwal RestaurantWeek powrócił z nową, ekscytującą edycją, która potrwa
od 8 października do 17 listopada. Tegoroczne hasło #FoodieMoments skupia się na pasji do jedzenia oraz wspólnym odkrywaniu kulinarnych perełek. Goście mogą liczyć na autorskie trzydaniowe menu za festiwalową cenę 69,99 zł (z możliwością uzyskania rabatu do -40% z kartą Visa), plus opłatę rezerwacyjną w wysokości 5,98 zł.
Chwile, które zapadną w pamięć
#FoodieMoments to chwile, które pozostają w pamięci na długo. To nie tylko wyjątkowe dania, ale także historie, które towarzyszą wieloletniej tradycji festiwalu.
W najbliższej edycji wydarzenia goście będą mieli okazję odkryć kulinarną różnorodność w 13 największych miastach Polski, w tym w Białymstoku, Warszawie, Krakowie, Łodzi i Wrocławiu.
Kulinarny raj w Białymstoku
W Białymstoku w festiwalu udział weźmie 17 restauracji, takich jak QuQułka w Hotelu Ibis Styles, Kurra, Monte Carlo w Hotelu Royal, Ramen Julek & Sushi Bar, Jedzenie i Picie, Talerz Smaku, Koku Sushi Antoniuk, Dwór Czarneckiego, Oranżeria w Hotelu Branicki, Maho Sushi, Zamek w Tykocinie, Hotel Leśny, Cristal, Tokaj, Lipcowy Ogród, Nastroje w Hotelu 3 Trio, Trzy po Trzy w Kamienicy. Warto zaznaczyć, że każda edycja przynosi nowe kulinarne debiuty.
Doświadczenie specjalne
Dla prawdziwych entuzjastów jedzenia przygotowano również Doświadczenia Specjalne. W Białymstoku będą to: uczta dla kobiet Be Women, Be Foodie w Lipcowym Ogrodzie oraz warsztat kulinarny z szefem kuchni Arturem Lenczewskim w restauracji Talerz Smaku.
Festiwal RestaurantWeek to nie tylko doskonała okazja do delektowania się wybornymi daniami, ale także sposobność do dzielenia się swoimi przeżyciami z innymi.
Rezerwacje są dostępne na stronie: https://RestaurantWeek.pl/.
Więcej informacji: Festiwal Restaurant Week
Portal BiałystokOnline objął wydarzenie patronatem medialnym.